Kalifornien får en ny vinregion!

Hem » Nyheter » Kalifornien får en ny vinregion!

San Luis Obispo County i Kalifornien har en ny, officiellt erkänd vinregion – SLO Coast heter den nya regionen som erkänts som den allra senaste och nyaste vinregionen i USA.

Sedan tidigare finns fyra AVA här – Paso Robles, Arroyo Grande, Edna Valley och York Mountain.  Men int på 30 år har SLO County fått någon ny region godkänd.  

Precis vid Stilla havet och en av de kallaste platserna att odla druvor på löper regionen över en lång, smal landremsa längs Kaliforniens centrala kust. Den nya AVA:n är 96 km lång och 24 km bred och här ligger 32 vingårdar. Det som gör regionen så spännande är de svala temperaturerna från havet i kombination med mycket solljus. Det byter hög syra och druvor som bland annat Pinot Noir.

I hela SLO finns totalt 78 vingårdar och cirka 4 000 hektar under vinstockar. Förutom Pinot Noir odlas främst Chardonnay men även andra sorter som bland annat Albariño, Riesling, Syrah, Tempranillo och Zinfandel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.