3 gör upp om titeln “Årets Lily Bollinger”

Hem » Nyheter » 3 gör upp om titeln “Årets Lily Bollinger”

Nu är semifinalen av årets Lily Bollinger Award avgjord. De som går vidare till finalen den 11 september om titeln “Årets Lily Bollinger” är Ida Kilåker och Lovisa Johansson från Lenoteket samt Malin Vallin från Hunger & Törst.

Sju kvinnliga sommelierer tävlade mot varandra under semifinalen av årets Lily Bollinger Award som bestod av tre delmoment: blindprovning, teori samt ett praktiskt moment. Tillsammans med övriga deltagare imponerade finalisterna stort under den spännande semifinalen.

Deltagarna sattes direkt på prov under semifinalen med ett omfattande skriftligt blindprov av tre viner från Rioja. De skulle så ingående som möjligt beskriva vinernas utseende, doft och smak varpå de skulle dra slutsatser om vad som serverats i glasen. Därtill skulle de ge förslag på servering samt matrekommendationer.

I den teoretiska delen fick tävlingsdeltagarna ett skriftligt prov som bland annat innefattade uppgiften att identifiera vindistrikt och tillverkningsprocesser samt att korrigera en omfattande vinlista full med fel. I tävlingens avslutande skede fick deltagarna genomföra ett klassiskt matsalsmoment i form av en dekantering av ett moget vin med fällning samt tillreda och servera en gin och tonic. Uppgiften handlade om att bemöta gästen och hantera flera uppgifter samtidigt för att simulera ett restaurangscenario under tidspress.

Finalen avgörs i höst den 11 september på At Six i Stockholm.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.